Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Burgemeester Marianne Verhaert met ambitieuze lijst GiB

GIB 2024

"GIB (Grobbendonk en Bouwel in Beweging)  trekt op 13 oktober naar de kiezer met een sterk team', zegt de huidige burgemeester Verhaert (40).

"We presenteren een mooie mix van jonge en ervaren talenten. We zetten meteen de inzet van de verkiezingen op scherp: "Een gemeente goed besturen is een serieuze verantwoordelijkheid en vraagt een sterk engagement. De voorbije 6 jaar waaide een nieuwe frisse wind door onze gemeente. We hebben met ons team enorm veel gerealiseerd. We hebben een recordbudget van 40 miljoen euro geïnvesteerd in onder andere verkeersveiligheid, school- en spelinfrastructuur, en daarbij hielden we onze gemeente financieel gezond.

We zorgden ervoor dat de huidige en toekomstige generatie niet met extra schulden werd opgezadeld. Dit succes is te danken aan ons direct overleg met hogere overheden en andere instanties, waarmee we aanzienlijke subsidies (meer dan 16 miljoen) voor onze gemeente hebben binnengehaald. Deze actieve benadering van subsidieverwerving is een belangrijke cultuurswijziging dankzij GiB in onze gemeente.

Huidig schepen van Welzijn, Martine Taelman (59 jaar), duwt de lijst. Ze wil haar jarenlange ervaring ook de volgende jaren inzetten om de uitdagingen van de vergrijzing aan te pakken. Fiscaal jurist Brent Wouters (28 jaar), staat op de 2e plaats: “De passie voor onze gemeente, voor onze inwoners, ontstond in mijn tijd bij de Chiro, en is sindsdien enkel gegroeid.  Als schepen van Jeugd, Onderwijs en Kinderopvang heb ik veel ervaring opgedaan en wil ik mijn inzet voortzetten."

Uittredend schepen van ruimtelijke ordening Johan Verhaegen, en horecaondernemer (53 jaar) vervolledigt de top 3.

Gemeenteraadsvoorzitter Peggy Goormans (49 jaar, teamleider jeugdhulp) staat op plaats 12. Gemeenteraadsleden Guy Echelpoels (54 jaar, ondernemer en bankmedewerker, plaats 5), Bart Wagemans (57 jaar, laseroperator, plaats 7), en Wendy Overbeeke (50 jaar, kinesiste, plaats 8) vervolledigen de top.

Ingenieur Kris van Tilt (plaats 9) werkt bij Defensie,is aftredend voorzitter bij de Bouwelse Klim-Op school en KFC Exc. Bouwel. Peter Leys (59 jaar, Operations & Safety manager) staat op plaats 16.

Nieuwe gezichten op de lijst zijn logopediste Paulien Vervoort (plaats 4), partner van DJ Emilion en actief in de lokale zomerbar, en juriste Valérie Caers (41 jaar, plaats 6). Hoofdverpleegkundige Evy Buyens (46 jaar) staat op plaats 10.

De jongste kandidaat is Lorenz Boen (22 jaar, plaats 11), bekend als medewerker in de slagerij van zijn ouders, manège De Welkomhoeve en zijn startup NoLobster. Silvain Weyers (67 jaar, plaats 20), gepassioneerd duivenmelker, sluit de lijst verder aan.

Ook nieuw zijn kinesist Robbe Pauwels (30 jaar, plaats 13), Danny Barette (58 jaar, verantwoordelijke meubelzaak, plaats 14), en Tine Van Bouwel (44 jaar, financieel interimmanager, plaats 15). De lijst wordt afgerond door uittredende leden van het bijzonder comité voor de sociale dienst Liesbeth Van den Bulck (66 jaar, pensioen, plaats 17), Ludo Willems (74 jaar, gepensioneerd ondernemer, plaats 18), en Annemie Cavens (64 jaar, bediende op pensioen, plaats 19).

“Het is onze uitgesproken ambitie om opnieuw het voortouw te nemen en met veel enthousiasme verder te werken aan de toekomst van onze gemeente. We hebben gezorgd voor een goede verdeling tussen Grobbendonkenaars en Bouwelaars op onze lijst. We willen onze mooie gemeente nog mooier maken in het straatbeeld en nog aantrekkelijker om in te wonen en op bezoek te komen. De slogan ‘Volle Vaart Verder’ vat deze ambitie mooi samen,” besluit Marianne Verhaert. (pp)

GiB de nieuwe kandidaten

GiB de nieuwe kandidaten

GIB 2024

Deel dit artikel